Novica Tončev, prvi džentlmen juga Srbije

Bujanovac, 13. maj 2021.- Ministar Novica Tončev našao se među 12 ovogodišnjih laureata nagrade “Dama i džentlmen godine” koje dodeljuje “Prvi klub dama”

Kako su naveli organizatori, ministar zadužen za nedovoljno razvijene opštine, nagrada mu je dodeljena iz oblasti privrede i zbog izgradnje stadiona u Bačkoj Topoli koje izvodi njegova firma Tončev gradnja, prenose Južne vesti.

Na svečanosti u Beogradu aktuelni ministar i nekadašnji predsednik Opštine Surdulica našao se u društvu 12 „istaknutih žena i muškaraca iz javnog, privrednog i društvenog života Srbije i Evrope“.

O dobitnicima su odlučivali „visoki kriterijumi koji zadovoljavaju uslove za nominaciju“, a priznanje predstavlja „jednu od naprestižnijih titula“, kaže Tončev koga je izabrao organizacioni odbor „Prvog kluba dama“.

-Velika mi je čast što sam dobitnik ovog laskavog priznanja, jer sam sada kao džentlmen godine, još više motivisan da energičnije realizujem svoje ideje, budem efikasniji i konstruktivniji u svim svojim aktivnostima. Da opravdam poverenje sugrađana, kolega, partijskih drugova, predsednika Srbije i predsednice Vlade. Verujem da je podrška najvažnija stvar u životu, kao i da je podjednako važno da je dobijate, ali i da je i vi pružate drugima. Ovakvo uverenje me je vodilo od predsednika mesne zajednice Surdulica do predsednika Opštine i Skupštine opštine pa do ministra zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština – kaže Tončev.

Dodaje da je u politiku ušao kao ostvaren i uspešan privrednik, sa „iskrenom željom da pomogne ljudima u stvaranju boljih prilika za rast i razvoj, da motiviše mlade da ostanu da žive i stvaraju porodice u mestima u kojima su rođeni“.

 

Dodele ovih nagrada organizuju se dva puta godišnje – u proleće događaj je evropski, a u jesen regionalni, pojašnjava producent i jedan od organizatora ovog događaja Dejan Pantić.

Ono što je kvalifikovalo Tončeva za nagradu je, objašnjava Pantić, građevinarstvo i novi stadion koji je sagradio, ne objašnjavajući da je reč o stadionu superligaša TSC-a iz Bačke Topole, koji još nije otvoren, a koji gradi firma Tončev gradnja.

-Ima bogatu biografiju i posebno ovaj vanserisjki stadion. Mi standarno imamo neke kriterijume koji su vezani za naše članove, klub „Prvih dama i džentlemena“ okuplja preko 1.000 članova sa Balkana i čitave Evrope. Iz toga kruga ljudi se biraju 80 % dobitnika, a 20 % na osnovu zasluga i istraživanja preko medija – kaže Pantić.

Među nagrađenima su se našli i trener Dejan Stanković, glumica Lidija Vukićević, TV novinarka Sanja Marinković, književnica Simonida Milojković, književnik Veselin Dženetović, a specijalo priznanje za inovativnu humorističku seriju dodeljeno je seriji Tri muškarca i tetka.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *