Priznanje za Mariju Dimitrijević, glavnu sestru DZ Bujanovac

Bujanovac, 13. maj 2021.- Marija  Dimitrijević, glavna sestra Doma zdravlja Bujanovac, jedan je od ovogodišnjih dobitnika “Srebrnog znaka”, priznanja koje udruženja zdravstvenih radnika širom Srbije dodeljuju na Međunarodni dan medicinskih sestara, 12. maja.

Kako prenosi portal Slobodnarec.eu, Zaslužnim sestrama i tehničarima, priznanja je, kao član Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije, koji je aktivni član International Council of Nurses(Internacionalni savet sestara) i European Federation of Nurses Associations (Evropska federacija udruženja sestara), dodelilo Udruženje zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga, saopštio je predsednik ovog udruženja Dragan Cvetković.

Jučerašnja dodela je upriličena u skladu sa epidemiološkim merama koje su na snazi, mediji nisu pozivani zbog epidemiološke situacije – naveo je Cvetković u saopštenju.

Priznanje je iz Pčinjskog okruga dobilo 11 sestara i tehničara: Danijela Mitić, Ljiljana Vasiljković, Ivana Mitić, Saša Paunović i Stana Mladenović iz Zdravstvenog centra Vranje, Ivana Cvetanović iz vranjskog Zavoda za javno zdravlje, Bujar Redžepi i Ilber Veliu iz Doma zdravlja Preševo i Slađana Kitanović iz Specijalne bolnice u Surdulici.

U Pčinjskom okrugu funkcioniše i ogranak Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije, čija je predsednica glavna sestra Zdravstvenog centra Vranje Jasmina Ristić.

“Čestitam svim koleginicama i kolegama Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara, da se danas setimo zajedno svih onih među nama koji su u protekloj godini izgubili svoje živote, ali i da budemo ponosni na sebe” – navodi se u saopštenju koje je medijima prosledio ZC Vranje.

Međunarodni dan medicinskih sestara obeležava se svakog 12. maja, na dan rođenja Florens Najtingel, bolničarke i začetnice modernog sestrinstva i profesionalnog obrazovanja medicinskih sestara, koja se celog života borila za unapređenje profesije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *