Aleksa i Nemanja – mlade muzičke nade Bujanovca

Bujanovac, 21. maj 2021. Iako tek devetogodišnjaci, mladi harmonikaši iz Bujanovca Aleksa Pešić i Nemanja Ilić, izgleda znaju da za uspeh talenat bez rada nije dovoljan.

Zato ovi dečaci vredno vežbaju već dve godine u Muzičkoj školi u Bujanovcu, pod budnim okom mentora Miloša Stoimenova, koji ih im strpljivo otkriva tajne harmonike.

Da im ne manjka ni talenta ni želje da rade i uče svedoče priznanja koja su već osvojili, o čemu su Bujanovačke pisale.

Njihov mentor smatra da je ovo tek početak.

-Za mene je harmonika divan instrument. Volim njen zvuk, volim da sviram, pa mi ništa što ovde radimo nije teško – kaže Aleksa.

-Srećan sam kad dođem u muzičku školu, stalno otkrivamo nove stvari o harmonici, muzici, učimo nove kompozicije – dodaje Nemanja.

Kao posebnu radost ističu učešće na koncertima, a nastup na takmičenju u Beogradu, sa kojeg su se vratili sa osvojenom prvom i trećom nagradom pamtiće ceo život.

-Obojica su talentovani, vredni i verujem da će u budućnosti ređati uspehe i na međunarodnom nivou – kaže mentor Miloš Stoimenov.

Aleksa i Nemanja bi voleli da krenu stopama poznatih harmonikaša Aleksandra Sofronijevića i Jurija Šiškina,  za koje kažu da su im uzori u svetu muzike.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *