Moda: Lepi komadi mogu da se nađu i u Bujanovcu, ali veći gradovi jeftiniji

Piše: Ljumturije Limani-Ameti

Bujanovac, 21. maj 2021. -U Bujanovcu nema radnji poznatih brendova čiji komadi odeće su skupi, ali Bujanovčanke sa kojima sm orazgovarali kažu da je moguće oblačiti se u lokalnim buticima i izgledati moderno, uz to ne trošeći previše novca.

Iako se u radnjama u gradu može naći raznorazna vrste odeće, neke od sugrađanki sa kojima smo razgovarali kažu da garderobu kupuju u većim gradovima poput Skoplja, Prištine, Vranja

Adela Rahimi iz Bujanovca kaže da obično nađe ono što joj treba u nekoliko butika u gradu.

Većina stvari koje su meni interesantne su gotovo iste kao u velikim gradovima, ali uz razliku u ceni. Naravno sve zavisi od kvaliteta komadakaže ona.

Arlinda, međutim misli drugačije.

Ona obično kupuje u tržnim centrima u Prištini ili Skoplju, jer, kako kaže, tamo je veći izbor povoljnije cene.

Jedna od mogućnosti je poručivanje onlajn, ali to često ume  da razočara, odnosno svaki put imam dilemu da li je neki komad odeće isti kao na slici naglašava Mirjeta dok kupuje u jednom od bujanovačkih butika.

Lokalni prodavci kažu da su najnoviji trend boje indigo i mint za period proleće-leto.

Akcenat je na haljinama, sa detaljima, na primer malim cvetovima, dok su u trendu i pantalone sa dubokim strukom i kratke bluze (crop-top) objašnjavaju oni.

Žene obično biraju lagane materijale u kombinaciji sa patikama, a povremeno se traže i elegantnije kombinacije koje prate visoke potpetice.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *