Bujanovac dobija čistilicu ulica za 7 miliona

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. maj 2021. (foto ilustracija JV) –  Ugovor o dodeli bespovratne pomoći od 8,2 miliona dinara koje će Opština Bujanovac dobiti od ministarstva koje vodi Novica Tončev biće potpisan danas u Beogradu. Opština će za 7 miliona dinara kupiti čistilicu ulica, rečeno je Bujanovačkim u lokalnoj samoupravi.

-Konkurisali smo na javni poziv za projektnu dokumentaciju, jer je to nešto što nam uvek treba – tu nam je odobren maksimalni iznos od 1,2 miliona dinara. Po drugom javnom pozivu za projekte u infrastrukturi ili nabavku opreme odobreno nam je 7 miliona za kupovinu auto-čistilice ulica – kažu u Opštini.

Ugovore će danas u Palati Srbija  potpisati predsednik opštine Nagip Ariifi.

Iz Tončevljevog ministarstva će biti raspodeljeno ukupno 320 miliona dinara, kao finansijska podrška Vlade nedovoljno razvijenim opštinama Srbije.

Projekte Opštine Bujanovac koji su uvršteni u Program podrške nerazvijenim opštinama izradila je  Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj.

-Program podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština osmišljen je kako bi se omogućio brži razvoj nerazvijenih opština, a samim tim i ubrzao ekonomski rast Srbije – navodi se u saopštenju iz Tončevljevog kabineta.

Bujanovac inače spada u 4. grupu najnerazvijenijih opština u Srbiji čiji stepen razvijenosti je 60 odsto ispod republičkog proseka.

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *