Učenici Svetog Save u borbi protiv trgovine ljudima

Bujanovac, 26. maj 2021. (foto CK) – U Srednjoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu volonteri Crvenog krsta (CK) održavaju radionice na temu borbe protiv trgovine ljudima.

-Juče su održane dve informativne radionice sa učenicima I godine. Realizovali su ih volonteri Crvenog krsta Bujanovac, edukatori u Programu, Luka Milosavljević i Nemanja Vasić. Oni su svojim vršnjacima preneli informacije o problemu trgovine ljudima, opasnostima koje vrebaju i načine kako da se zaštite da ne upadnu u lanac trgovine ljudima – kažu u CK.

Crveni krst Bujanovac je od 2005. godine je aktivno uključen u Program Crvenog krsta Srbije “Borba protiv trgovine ljudima” i aktivno radi na razvoju Programa.

U proteklom periodu su nastojali da što više mladih ljudi uključe u radionice kao bi ih informisali o ovom globalnom problemu.

Kroz radionice su prošla i deca predškolskog i školskog uzrasta.

-Trudili smo se da prenesemo informacije i migrantima koji su, na svom putu, laka “meta” za trgovce ljudima, kao i društveno odgovornim institucijama na teritoriji opštine Bujanovac – navode iz CK.

Kako kažu, SŠ “Sveti Sava” izuzetno vodi brigu o svojim učenicima i aktivno  učestvuje u programima Crvenog krsta.

-Najveći broj volontera nam upravo dolaze iz pomenute škole. Zajedničkim naporima, nastavnog i nenastavnog osoblja SŠ “Sveti Sava” i Crvenog krsta Bujanovac, radimo na razvoju društvene svesti mladih, usmeravamo mlade na zdrave stilove života i razvijamo humanitarnu svest kod njih – dodaju.

U ovoj školi će sutra biti održane još dve informativne radionice.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *