Srbi zaposleni u SC Mladost štite od Arifija kolege Albance

Piše: N. Stevanović

Dopis Arifiju

Bujanovac, 27. maj 2021. – Petoro Srba, zbog čijih navodno spornih iznosa plata predsednik opštine Bujanovac odbija da isplati aprilsku platu radnicima Sportskog centra „Mladost“, zatražilo je od Nagipa Arifija da omogući isplatu zarade ostalim radnicima.

Potpisnici dopisa su Goran Tašković, Zoran Dimitrijević, Nenad Stajić, Zoran Spasić i Dušica Dobardžijev.

-Očigledno da je da ste krajnje neosnovano zbog nas petoro Srba zaposlenih u SC „Mladost“ Bujanovac sa visokom stručnom spremom, kojima želite po svaku cenu da umanjite lični dohodak za skoro 50% i svedete nas na minimalac, obustaviliisplatu ličnog dohotka svim radnicima – kaže se u dopisu upućenom danas.

Radnici navode da predsednik opštine nije odgovorno lice za isplatu ličnog dohotka radnicima SC „Mladost“ Bujanovac, već je za to odgovoran direktor, koji je potpisao isplatu ličnog dohotka za mesec april, a odobrila je opštinska finansijska služba, na osnovu čega su i podnešene elektronske poreske prijave.

Arifi, inače, uskraćuje plate radnicima pozivajući se na nalaz Državnog revizora, koji je utvrdio da se plate za baš petoro Srba zaračunavaju po većem koeficijentu od zakonom propisanog.

Radnici osporavaju ove tvrdnje, a obrazloženje predsednika opštine smatraju pokušajem da prikrije diskriminaciju.

-Mi diskriminisani Srbi potražićemo pravdu, jer očigledno da  majorizacija Srba u Bujanovcu ulazi u završnu fazu – kažu oni.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *