Bez proslava mature u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. maj 2021. (foto arhiva) – Maturanti iz bujanovačkih srednjih škola „Sveti Sava“ i „Sezai Suroi“  najverovatnije neće imati organizovanu proslavu maturske večeri.

Direktor škole „Sezai Suroi“ Zejni Fejzulahu kaže za Bujanovačke da za sada nema nikakvih planova za proslavu mature i da se to može promeniti jedino konkretnom odlukom viših instanci.

Za to je potrebno da se sačeka odluka Kriznog štaba, koja treba da bude donešena tek 21. juna i to ukoliko se nastavi trend smanjenja broja novozaraženih i broj vakcinisanih dostigne 50 odsto.

-Maturanti će tada imati previše obaveza oko upisa fakulteta – smatra direktorka  škole „Sveti Sava“ Biserka Jović.

Po njenim rečima, i ako Krizni štab 21. juna dozvoli organizaciju maturske večeri biće je nemoguće organizovati u tom periodu.

-S druge strane, mi smo kao škola, odnosno nastavnici, razredne starešine, svo ostalo osoblje, već rekli maturantima da smo spremni da im omogućimo da u avgustu mesecu obeleže završetak školovanja, ukoliko to žele. Naravno, i ukoliko epidemiološka situacija i mere koje budu bile na snazi tako nešto dozvole – kaže direktorka.

Ovo je druga generacija bujanovačkih maturanata koja će ostati uskraćena za proslavu mature, jer je pomenute škole nisu organizovale ni prošle godine.

Za maturante vranjske Gimnazije “Bora Stanković”, međutim, početkom jula će biti organizovana proslava kraja školovanja i to u jednom hotelu u ovom gradu.

Osnovna škola “Branko Radičević” u Bujanovcu, po rečima direktora Nenada Tasića, planirala je proslavu početkom juna, ali je to otkazano.

-Mi smo održali sastanak sa roditeljima na kojem su oni dali saglasnost za proslavu, ali ipak ćemo morati da sačekamo. Zatražili smo instrukcije iz ministarstva, međutim, nema odgovora. Do neke nove odluke nadležnih ili 21. juna kada se očekuje reč Kriznog štaba – neće biti proslave – kaže Tasić.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *