Brnabić: Neće biti proslave pobede nad koronom

Bujanovac, 31. maj 2021. Da državni vrh priprema proslavu pobede nad koronom koja je navodno trebalo da počne 6. juna demantovala je premijerka Ana Brnabić.

Ona kaže da “neko ima toliku maštu” da sve to smisli, ali da ona te kampanje nije svesna.

Kampanja je navodno trebalo da počne reklamama na bilbordima i majicama koje slave pobedu, a centralna proslava je, prema nezvaničnim informacijama, bila planirana za 28. jun u Kruševcu, pišu Južne vesti.

-Meni je drago što neko ima toliku maštu da izmisli priču, pa na tu priču daje svoje komentare i dalje priloge, ali ja nisam svesna te kampanje – rekla je Brnabić, a prenosi Danas.

Ona je ovo izjavila prilikom isporuke Fajzer vakcina Češkoj, a prošlonedeljno istraživanje Južnih vesti je pokazalo da bilborde po Srbiji još niko nije zakupio u svrhu pomenute kampanje – ni SNS, ni Vlada.

Na Instagram profilu predsednika Srbije Aleksandra Vučića juče je objavljen promo spot kojim se građani pozivaju na vakcinaciju i u kojem se poručuje „da pre svih moramo da izađemo iz ovoga“.

Iako su rezultati borbe sa koronom bolji, a broj obolelih manji, dok epidemiolozi najavljuju veće popuštanje mera od 21. juna, lekari i aktivisti kažu da nije vreme za slavljenje pobede, nego za vakcinaciju i polaganje računa o potrošenim parama tokom pandemije, pišu Južne vesti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *