Pajaziti: Stručna praksa za partijske vojnike

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 31. maj 2021. Priliku da odrade stručnu praksu dobiće uglavnom članovi partija na vlasti, ocenjuje za Bujanovačke Arber Pajaziti, šef Alternative za promene u Bujanovcu.

-Očekujem da 99 odsto pripravnika po javnim preduzećima i školama budu partijski vojnici Demokratske partije, Partije za demokratsko delovanje i Pokreta za demokratski progres. Voleo bih da ispadne da nisam bio u pravu, ali po svemu do sada viđenom male su šanse za to. Pratićemo ko će dobiti ugovore – kaže Pajaziti.

Kako je ranije naš portal javio, Opština Bujanovac će finansirati stručnu praksu  za 107 nezaposlenih u 21 javnoj ustanovi, preduzećima i školama, a najveći broj praktikanata – 25, biće primljen u Domu zdravlja, 15 u JP „Komunalac“, koliko i u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“.

Pajaziti kaže da ga uopšte neće iznenaditi ako na stručnu praksu budu primljeni ljudi koji su je već odradili – i to po nekoliko puta.

Alternativa za promene je nedavno napustila vladajuću većinu, kako su saopštili, zbog nepoštovanja koalicionog sporazuma u pogledu zapošljavanja njenih članova.

-Mi smo po tom sporazumu imali i kvotu od 30 odsto za prijem naših članova na stručnu praksu. Naravno da od toga neće biti ništa, jer sporazum nije poštovan ni dok smo bili deo većine, a kamoli sada – kaže Pajaziti.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *