Direktor Komunalca na ulici preti svojim radnicima

Piše: N. Stevanović

Radnici tvrde da su izloženi mobingu: JP Komunalac

Bujanovac, 1. jun 2021. Ruždi Halili, predsednik Privremnog organa koji upravlja JP „Komunalac“, počeo je da presreće radnike ovog preduzeća na ulici i preti im rečima „da će da vide šta će da se desi“ ako ne povuku tužbe protiv preduzeća. Halili nije odgovarao na naše pozive da prokomentariše ove navode, a ukoliko se javi na naš sms objavićemo naknadno njegov odgovor. 

Da svakodnevni pritisak rukovodstva firme sada već prerasta u otvoreni mobing i šikaniranje radnika svedoči jučerašnji incident sa Halilijem u glavnoj ulozi.

Vidno uznemireni radnik JP „Komunalac“ ispričao je kolegama da ga je Halili sreo u gradu, izleteo iz kola, počeo da viče na njega i da mu preti kako bi ga naterao da povuče tužbu.

Pravdu na sudu zbog neisplaćivanja prinadležnosti po raznim osnovama potražilo je još oko 80 zaposlenih, dok na naplatu uveliko stižu presude u korist radnika koji su tužili „Komunalac“ ranije.

Sagovornici Bujanovačkih iz ovog preduzeća kažu da gotovo svi radnici trpe šikaniranje i svakodnevne pretnje od strane Halilija.

Vrhunac licemerja, kako kažu, pokazuje činjenica da je i sam rukovodilac Halili tužio firmu i čeka presudu kako bi naplatio svoja potraživanja.

Presude su, inače, već naplatili finansijski i komercijalni direktor i šef računovodstva.

U zastrašivanju radnika Halili koristi mantru svog partijskog lidera Nagipa Arifija, predsednika opštine, koji optužuje zaposlene da tužbama žele da unište preduzeće, o čemu su Bujanovačke već pisale.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *