Klubovi i sportisti iz Bujanovca negoduju zbog premiranja FK Ternoci

Fudbaleri Trnovca kod Arifija

Bujnovac, 2. jun 2021.- Brojni bujanovački sportisti, klubovi i njihovi navijači komentarima na našem FB profilu negoduju jer je lokalna samouprava odlučila da sa 300.000 dinara budžetskog novca, premira FK Ternoci zbog plasmana u viši rang, Fudbalsku zonu “Jug”, pretposlednji nivo takmičenja srpskog fudbala.

Oni čestitaju Trnovčanima na uspehu, ali napominju da su neki klubovi u bliskoj prošlosti postizali i veće uspehe ali ih opština nije nagradila.

Prednjače igrači i ljudi bliski KMF Zufo, koji se takmiči u Drugoj futsal ligi, ali i MMA klub Knez Lazar, čiji borci često donose trofeje sa domaćih i međunarodnih turnira.

”Kad je Zufo ušao u Drugu futsal ligu niko nas nije častio, a to je drugi najjači rang u Srbiji. Ne razumem o čemu se ovde radi?”, napisao je bivši igrač ovog kluba, koji je inače iz Vranja.

Odgovorio mu je sadašnji igrač:

”Svi su to videli ali se prave da nisu.”

“Mnogo jasno, sama reč Zufo, sve je jasno”, konstatuje saigrač.

Zufo je inače klub koji je osnovala i finansira romska zajednica.

Pojedini čitaoci smatraju i da preko sporta Bujanovac ulazi u sve veće i vidljivije međunacionalne podele.

Oglasio se u komentarima i Milan Nakić, borac i osnivač kluba Knez Lazar.

“Gospodine predsedniče, pošto niste informisani, zamolio bih vas da zaposlite nekoga da vas informiše o sportskim dešavanjima u vašem i našem prelepom gradu…. Lepo je i kao što sam rekao svaka čast da su postigli toliko na nivou Pčinjskog okruga i svi smo srecni zbog toga! Ali, Vi imate šampione na nivou evropskog standarda koji bukvalno donose medalje i pehare u naš grad a vi o tome nemate pojima! Žalosno baš- napisao je Nakić i pozvao predsednika Bujanovca Nagipa Arifija da bude gost na turniru Noć vitezova.

Inače, posle pisanja Bujanovačkih poništen je opštinski konkurs za sufinansiranje sportskih klubova zbog kršenja zakona u korist FK Ternoci, koji je dobio više od 20 posto ukupnih sredstava.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *