Server: Neće biti skorog uzajamnog priznanja

Bujanovac, 2. jun 2021. Američki stručnjak za Balkan Danijel Server ne veruje da će do uzajamnog priznanja Srbije i Kosova doći u bližoj budućnosti.

Server je za kosovski RTV „Dukađini“  rekao da, iako je administracija Bajdena ozbiljnije shvatila posao dijaloga, ne očekuje priznanje u bliskoj budućnosti.

On je reagovao na izjavu specijalnog predstavnika Sjedinjenih Država za zapadni Balkan Metjua Palmer koji je juče u Prištini rekao da bi najbolji način za okončanje dijaloga bio da Srbija prizna Kosovo.

-Mislim da se sporazum ne može postići u bliskoj budućnosti. Bio bih iznenađen da na sastancima koji će uslediti može doći do drugačijeg razvoja situacije. Mislim da je administracija Bajdena mnogo posvećenija priznavanju nezavisnosti i suvereniteta Kosova u njegovim trenutnim granicama, ali sumnjam da će se to uskoro dogoditi. Najbolje je o tome pitati Lačaka i Palmera. Mogući su neki novi dogovori oko stvari poput nestalih ljudi i finansija, ali sumnjam da će biti sporazuma o priznanju – rekao je Server, prenosi Gazeta ekspres.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *