Milković: Opština jedino odgovorna zbog velikog broja pasa na ulicama Bujanovca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. jun 2021. Za stanje na bujanovačkim ulicama po pitanju napuštenih pasa odgovorna je isključivo lokalna samouprava, kaže za naš portal Miodrag Milković, direktor Veterinarske stanice.

On naglašava da ni posle više od dva meseca od isteka ugovora između Opštine i Veterinarske stanice stanice o zbrinjavanju pasa, opštinske vlasti nisu raspisale novi tender.

-Odgovornost je apsolutno na njima. Ugovor je istekao još u martu, a u ovom trenutku nemam nikakve infrmacije kada će krenuti procedura javne nabavke – kaže Milković.

Za vreme poslednjeg ugovora, od jula i uspostavljanja nove opštinske vlasti Veterinarska stanica je samo jednom dobila nalog da krene u akciju, zbog toga što je predsednik opštine Nagip Arifi „preispitivao tender“, što je trajalo 7 meseci.

U međuvremenu, meštani Bujanovca našem portalu gotovo svakodnevno šalju slike i video snimke sa gradskog trga i iz parka na kojima se vide čopori pasa, zahtevajući od nadležnih da se hitno nešto preduzme.

Milković kaže da je broj pasa lutalica nešto manji u odnosu na kritični period od pre nekoliko meseci, ali ponovo naglašava da je za rešavanje ovog problema kontinuirani rad najvažniji, a toga nema zbog indolentnosti Opštine.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *