Albanski lideri o presudi Mladiću: Presudom završeno negiranje genocida

Bujanovac, 9. jun 2021. Politički predstavnici Albanaca na jugu Srbije pozdravili su konačnu presudu Ratku Mladiću, kojom je juče u Hagu pravosnažno osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

Narodni poslanik i šef Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi rekao je „ova presuda poruka Srbiji i posebno međunarodnoj zajednici“.

-Poruka za aktuelnog predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji je svojevremeno podržavao Ratka Mladića i koji je dan objavljivanja sudske odluke opisao kao „težak dan“ za Srbiju. Za institucije Republike Srbije koje nastavljaju da negiraju genocid u Srebrenici i odgovornost Srbije za zločine protiv čovečnosti u regionu – kaže Kamberi.

Po njegovim rečima, sa negiranjem genocida  juče je završeno na Međunarodnom sudu u Hagu, a sa tim se mora prestati i u Srbiji.

Uz komentar o presudi predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa objavio je slike Vučića od pre nekoliko godina, nastale prilikom postavljanja table „Bulevar Ratka Mladića“ i „Sigurna kuća za Ratka Mladića“ u Skupštini Srbije.

-Ovo su slike koje govore o nedavnoj prošlosti, ali i određuju karakter sadašnje Vlade Republike Srbije – kaže on.

Dodao je da je negovanje najviših vrednosti patriotizma, hrabrosti, istorije, kroz lik „Balkanskog kasapina“ objašnjava nedostatak napora u suočavanju sa prošlošću.

Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove  u Hagu u utorak je pravosnažno osudilo Ratka Mladića, nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) na kaznu doživotnog zatvora.




2 thoughts on “Albanski lideri o presudi Mladiću: Presudom završeno negiranje genocida

  1. Aleksandar

    Poslanice, a gde bese Jasenovac, i koliko bese ubijeno tamo? Koliko se secamo general Mladic je evakuisao celu civlinu Srebrenicu, a ostali su veterani koji su mislili da ce pobede uz Nasera Orica vojsku Republike Srpske. Naser pobeze, ostavi svoje saborce…toliko o tome. A i ne znas da je cela Srebrenica imala blizu 6.000 stanovnika od toga 3700 muslimana, 1600 srba i tih ako mozemo reci 700 ostalih. Vi predstavljate da je ubijeno 7.000civila minimum. Vise pobijeno nego sto ima Srebrenica broj stanovnika. Matematika cista jedinica! Toliko je smesno da nema gde

    Reply
  2. Nick

    Batalite visoku politiku i rešite već jednom probleme sa deponijom, neispravnim vodovodom, psima lutalicama i tako dalje…
    I onako ste pokazali da niste sposobni ni za vođenje lokalne politike, a takođe ni vredni novca koji dobijate iz budžeta Republike Srbije.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *