Zavetnici traže Ulicu Generala Mladića u Vranju

Bujanovac, Vranje, 9. jun 2021. (foto arhiva Bujanovačke) Odbor Srpske stranke Zavetnici u Vranju pokrenuo je juče inicijativu da jedna od glavnih ulica u ovom gradu dobije naziv po generalu Ratku Mladiću.

Zavetnici Vranja su saopštenjem za javnost najavili početak kampanje prikupljanja potpisa građana koji podržavaju  predlog da jedna od ulica ponese naziv Ulica Generala Mladića, prenosi Vranje news.

Stranka koja je nedavno osnovala odbor i u Bujanovcu najavila je da će prikupljanje potpisa  početi od Spasovdana – 10. juna ove godine.

-Smatramo ovu inicijativu opravdanom jer se radi o ratnom heroju, borcu za slobodu i pravdu, braniocu srpskih nacionalnih i državnih interesa. Ovim bi Vranje i Vranjanci pokazali da cene hrabrost, junaštvo i patriotizam – kažu Zavetnici.

Očekuju, kako kažu,  veliki broj potpisa podrške koji će, uz pismenu inicijativu, biti predati Skupštini grada Vranja, a na nadležnim odborima i odbornicima je da odluče koja će to ulica u Vranju poneti naziv Ulica Generala Mladića.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić u utorak je pravnosnažno osuđen pred Haškim tribunalom na doživotni zatvor „zbog genocida i zločina protiv čovečnosti nad nesrbima tokom rata u BiH“.

Žalbeno veće odbacilo je sve žalbe Mladićeve odbrane, ali i Tužilaštva.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *