Vučić posle Brisela: Tri važne poruke za građane Srbije

Bujanovac, Brisel, 15. jun 2021. (Foto RTS)- Albin Kurti je u Brisel došao da bi rekao da se neće dogovoriti ni oko čega. Video sam mnogo neozbiljnosti, ali Srbija ne odustaje od dijaloga, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem u Briselu.

Kako prenosi RTS, predsednik je, obraćajući se medijima nakon sastanka u Briselu, rekao da „ovakvom sastanku nije prisustvovao“ i da to nije imalo nikakve veze sa realnošću i odgovornošću.

Poručio je da za građane Srbije ima tri važne vesti.

„Prva je da albanska delegacija ne želi da ispuni ugovore koji su potpisali, ne žele da razgovaraju o Zajednici srpskih opština. Drugo je da su tražili hitno i odmah da čuju kada ćemo da priznamo nezavisno Kosovo. Treće je da nazivaju incidentima i provokacijom činjenicu što Srbi žele da prisustvuju liturgiji u svojim crkvama koje su na zemlji datoj u Miloševićevo vreme. Bio sam blag i nisam želeo da ukažem, ovo je odsustvo realnosti, ozbiljnosti i odgovornosti“, naglasio je predsednik Srbije.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *