Opština čisti kanale i korita reka da bi se sprečile nove poplave

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. jun 2021. -Na više lokacija na teritoriji opštine Bujanovac u toku su radovi na čišćenju korita reka, potoka i kanala sa ciljem sprečavanja novih poplava, poput onih u januaru ove godine.

-Odmah nakon poplava koje su pogodile našu opštinu lokalna samouprava je započela proces procene štete, a potom i popravke na oštećenoj infrastrukturi – kažu u Opštini.

Radi se, kako kažu, na popravljanju puteva, vraćanju reka i potoka u korita, odnosno tokove pre poplava, kao i čišćenju svih kanala na lokacijama u mestima Veliki Trnovac, Zarbince, Breznica, Bujanovačka Banja, Jablanica, Krševica.

Najveću štetu poplave su prouzrokovale u Bujanovačkoj Banji, Rakovcu, Novom Naselju, Levosoju, Končulju, o čemu su Bujanovačke već pisale.

Za meštane su glavni krivci bili nadležni u lokalnoj samoupravi zbog čijeg nemara i nerada, po njihovim rečima, kanali, propusti i korita godinama nisu čišćeni, što je i prozrokovalo velike poplave i štetu na imanjima i domaćinstvima.

-Pored novca za sanaciju štete koji je lokalna samouprava dobila od kosovske vlade, aplicirali smo i dobili sredstva od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu koje koristimo za poboljšanje infrastrukturne mreže kako bi preventivno delovali i smanjili rizik od novih poplava – navode sada u Opštini.

Kako su naglasili, svi radovi su u toku.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *