Raspisan tender za hvatanje pasa lutalica

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. jun 2021.  Opština Bujanovac konačno je raspisala tender za uklanjanje pasa lutalica, posle pisanja Bujanovačkih o katastrofalnom stanju na gradskim ulicama.

Da je tender za firme koje se bave ovim poslom otvoren potvrdio je direktor Veterinarske stanice Bujanovac Miodrag Milković.

On kaže da je dokumentaciju dobio juče i da će u narednim danima Veterinarska stanica poslati svoju ponudu, a zatim treba sačekati na okončanje procedura.

Raspisivanje tendera ranije je najavio i šef kabineta predsednika opštine Sali Salihi.

Od isteka poslednjeg ugovora između Veterinarske stanice i Opštine prošlo je gotovo tri meseca, a od dolaska Nagipa Arifija na mesto predsednika u julu prošle godine Veterinarskoj je izdat samo jedan nalog za hvatanje pasa.

Za uklanjanje pasa lutalice lokalna smouprava je 2019. godina izdvojila 2 miliona dinara, a predviđao je hvatanje i smeštaj u azil 250 pasa, odnosno 8.160 dinara po psu.

Posle sterilizacije psi se vraćaju na mesto gde su pokupljeni, ali Milković naglašava da više nisu agresivni i ne kreću se u čoporima.

 

 

 

 




One thought on “Raspisan tender za hvatanje pasa lutalica

  1. Ana Rich

    Volela bih da veterina Bujanovac dobije tender, jer su u protekle 2 godine odlicno radili svoj posao!Sada zasluzuju moju pohvalu! Veliki broj pasa je sterilisan za razliku od predhodnih godina kada nista nije radjeno po tom pitanju.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *