Pasjane: Bejbi bum u Kosovskom Pomoravlju

Bujanovac, Pasjane, 21. jun 2021. (Foto Kosovoonline)- Od svog osnivanja 2015. godine do danas porodilište u Pasjanu beleži rezultate koje su za ponos svima u Kosovskom Pomoravlju, piše portal Kosovo-online.

Tokom prve polovine ove godine u ovom porodilštu rođeno je 14 beba više nego u istom periodu prošle godine, a tokom jučerašnjeg rođene su četiri bebe.

Ginekolog Marina Jovanović u razgovoru za Kosovo onlajn potvrdila je da su tokom jučerašnjeg dana na svet došle četiri bebe.

“Tokom smene u kojoj su dežurni lekari bili Ratko Perenić i Živojin Jovanović u period od 8 ujutru do 18 popodne rođena su dva dečaka iz Parteša i Klokota i dve devojčice iz Kusca i Raniluga”, rekla je Jovanović.

Do današnjeg dana u ovoj godini u porodilištu u Pasjanu rođeno je 78 beba što je za 14 beba više nego u istom periodu prošle godine.

Ona ističe da je ovo izuzetan uspeh za čitavo Kosovsko Pomoravlje.

“Ovo je za Kosovsko Pomoravlje i za ZC Gnjilane, odnosno bolnicu u Pasjanu veliki uspeh. Ovo je bolnica koja je nikla iz pepela u selu nadomak Gnjilana gde nije rođena nijedna beba od 1999. godine. Ovo je najmlađe porodilište u Kosovskom Pomorovlju”, podseća ona.

Prema njenim rečima porodilšte u Pasjanu radi od avgusta 2015. godine i za to najveća zasluga pripada direktoru Zoranu Periću, osim toga kako je navela dr Jovanović zahvalnost za postojanje ovog porodilišta ide državi Srbiji.

„Uz pomoć naše države, predsednika Aleksandra Vučića i Kancelarije za KiM mi smo opremljeni najsavremenijim sredstvima potrebnim za rad. Ja sam ovde od prvog dana od prvog porođaja i prve rođene bebe. Ovo je temelj našeg opstanka ovo je naša budućnost, ne samo Kosovskog Pomoravlja već i čitave Srbije“, zaključila je Jovanović.

U martu ove godine je u ovom porodilištu oboren i rekord rođenih beba u jednom danu kada je za 24 sata rođeno pet beba, a ovo je drugi put da se u jednom danu u porodilištu u ovom selu nadomak Gnjilana rodi četiri beba u istom danu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *