U bujanovačkim srednjim školama mesta za 360 đaka

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. jun 2021. U srednjim školama u opštini Bujanovac, „Sveti Sava“ i „Sezai Suroi“, ove godine će biti mesta za 360 svršenih osnovaca.

Škola „Sveti Sava“ može da upiše maksimalno 150 učenika u prvoj godini, odnosno jedno odeljenje i 30 đaka više nego prošle godine, dok je u školi „Sezai Suroi“ došlo do smanjenja za jedno odeljenje, pa ova škola može da primi 210 učenika u prvu godinu.

Kako je za Bujanovačke rekla direktorka škole „Sveti Sava“, Biserka Jović, ova škola u četvrtom stepenu upisuje tri odeljenja na obrazovnim profilima „carinski tehničar“,  „medicinska sestra – vaspitač“ i novi profil „službenik u bankarstvu i osiguranju“

U trećem stepenu je  kombinovano odeljenje sa po 15 učenika na profilima „auto-mehaničar“ i novom „mehaničar grejne i rashladne tehnike“ i odeljenje na smeru „kuvar“.

-Iskreno se nadamo da ćemo sa novim obrazovnim profilima privući učenike. Posebno očekujemo dobar odziv na smeru „mehaničar grejne i rashladne tehnike“, jer je potpuno u skladu sa vremenom u kojem živimo i potrebama. U svakom području rada nedostaju kvalifikovani majstori – kaže direktorka.

Škola „Sezai Suroi“, po rečima direktora Zejnija Fejzulahua, ove godine upisuje sedam odeljenja sa po najviše 30 učenika.

-Svršenim osnovcima su na raspolaganju 60 mesta, odnosno dva odeljenja gimnazije, po jedno odeljenje u oblasti medicine, ekonomije, elektrotehnike i po jedno u četvrtom i trećem stepenu u mašinstvu – naveo je Fejzulahu za naš portal.

Završni ispiti za osnovce su zakazani za 23, 24, i 25. jun, nakon čega budući srednjoškolci popunjavaju liste želja, a potom u drugoj nedelji jula počinje upis u srednje škole.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *