Nagip Arifi kod Kurtija: O pravima Albanaca u Bujanovcu, Preševu i Medveđi

Bujanovac, Priština, 22. jun 2021. (foto kabinet premijera) – Predsednike opština Bujanovac i Preševo, Nagipa Arifija i Arditu Sinani, primio je danas kosovski premijer Albin Kurti kako bi razgovarali o pravima Albanaca u Srbiji.

Govoreći o problemima sa kojima se susreću Albanci iz opštine Bujanovac, Arifi je pokrenuo pitanje slobodnog kretanja na graničnim prelazima Kosova sa Srbijom, kao i posledice nepriznavanja kosovskih diploma, prenosi prištinska Gazeta Ekspres.

Predsednica Preševa Ardita Sinani je kao najveći problem istakla  nedostatak investicija i prepreke koje vlast iz Beograda postavlja stranim investitorima koji izraze interesovanje za ulaganje u ovu opštinu.

Kurti je istakao da će se u procesu novog dijaloga zalagati za reciprocitet u pravima nacionalnih manjina na Kosovu i u Srbiji.

“Ovaj sastanak je nastavak razgovora koje premijer Kurti održava sa predstavnicima Albanaca u Preševu, Medveđi i Bujanovcu kako bi se održali dobri odnosi i saradnja sa ciljem unapređenja prava Albanaca”, saopštile su prištinske vlasti.

Sastanak sa Kurtijem juče je imao i narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *