Najveći požar na deponiji, građani se gušili u dimu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. jun 2021. Na gradskoj deponiji kod Bujanovca juče popodne je buknuo jedan od najvećih požara u poslednje vreme.

Bujanovčani i meštani okolnih sela ponovo su se gušili u otrovnom dimu, a dok ovo javljamo (8:15) sa deponije se i dalje širi dim, ali nešto manjim intenzitetom u odnosu na juče.

Građani su ogorčeni:

-Ionako se teško diše, ovo je nepodnošljivo, napisao je jedan od brojnih građana koji su se u sredu javili Bujanovačkim.

Iz JP Komunalac krivicu prebacuju na druge.

-Neodgovorni pojedinci danas su izazvali požar kod gradske deponije, za sada, pod nepoznatim okolnostima – saopšteno je iz Javnog preduzeća „Komunalac“.

Direktor „Komunalca“ Ruždi Halili je za požare na deponiji ranije okrivio sakupljače sekundarnih sirovina, dok građani tvrde da deponija gori neprestano već duže od mesec dana.

Veliki broj građana smatra da Halili ne govori istinu o uzrocima i vinovnicima svakodnevnih paljevina i za to optužuju JP „Komunalac“.

-Ekipe JP „Komunalac“ su odmah izašle na lice mesta i preduzimaju sve da požar stave pod kontrolu. Radimo neprestano na gašenju vatre i obaveštavamo stanovnike opštine da će požar biti ugašen u roku od nekoliko sati – takođe je saopšteno sinoć iz „Komunalca“, uz kratak video snimak teintervencije.

Od obećanja Halilija da će sprečiti neovlašćen ulazak na deponiju, postaviti ogradu, rampu, pa čak i kamere, rečju – da požara više neće biti, nema apsolutno ništa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *