Rakovčani prete blokadom zgrade Opštine zbog nestašice vode

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. jun 2021. -Žitelji Rakovca upozoravaju da će blokirati i JP „Komunalac“ i zgradu Opštine Bujanovac ukoliko budu bez vode još nekoliko dana.

U protestu zbog lošeg vodosnabdevanja mogli bi da im se pridruže i stanovnici Novog Naselja, Žuželjice, Ljiljanca, ali i delova Bujanovca, koji takođe javljaju da uopšte nemaju vode, ili da je pritisak slab.

-Već dvadeset dana svakog popodneva mi nemamo kap vode, sada i na 40 stepeni. Prepodne nekad imamo, češće nemamo. Evo sada je 11 uveče, vode još nema, ni kap – rekao je za Bujanovačke jedan Rakovčanin u sredu.

Dodao je da meštani „ozbiljno razmišljaju da blokiraju zgradu Opštine i Komunalac ako se ovakva situacija nastavi“.

Podsetimo, direktor komunalnog preduzeća Ruždi Halili obećao je po preuzimanju funkcije pre godinu dana da će problem sa vodosnabdevanjem biti rešen i da će vode biti dovoljno za sve.

Sada nije odgovorio na pitanje Bujanovačkih o pritužbama građana na nestašice.

Da nije samo problem u selima, svedoče stanari Crvenih zgrada, koji za Bujanovačke kažu da oni koji žive na višim spratovima takođe svakodnevno u popodnevnim časovima ostaju bez vode.

-Evo sada je sreda 22h, vode i dalje nema. Ne možemo da okupamo decu. Ovo je bruka i sramota u 21. veku. Računi iz Komunalca stižu redovno, da ih pita čovek šta naplaćuju – javio se sinoć našem portalu ogorčeni Bujanovčanin, koji nam je poslao i video snimak kao dokaz da vode nema.

Kako je ranije rekao direktor Komunalca, nestašice i slab pritisak prozrokuju neispravne pumpe, uz najavu da će sve biti zamenjene.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *