Arifi: Za nestašice vode krivi građani

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. jun 2021.Za nestašice vode u Bujanovcu i okolnim selima predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi krivi građane, ali i “odbornike koji ne plaćaju račune JP „Komunalac“ i neodgovorne pojedince koji zloupotrebljavaju pijaću vodu, kako je rekao.
Arifi je najavio da će Opštinsko veće u narednim danima doneti zaključak kojim će se uvesti restrikcije.
Po Arifiju, za probleme u vodosnabdevanju nisu odgovorni ni JP „Komunalac“ ni opštinska vlast koja, kako je sam rekao, šest godina nije otvorila nijedan bunar,  nego nesavesni građani.
-„Komunalac“ radi sa 100 odsto kapaciteta, svi bunari, sve pumpe. Uskoro ćemo objaviti imena i odbornika i građana koji ne plaćaju vodu i koji je zloupotrebljavaju- najavio je Arifi na današnjoj  sednici Skupštine Bujanovca.
Dodao je da se ne može dozvoliti da neko nema vodu za piće na 40 stepeni, a neko drugi za to vreme poliva baštu.
Arifi je pozvao građane da ne veruju „pojedinim medijima“, verovatno misleći na Bujanovačke, pošto smo jedini preneli vapaje za pijaćom vodom meštana Rakovca i mnogih drugih naselja.
-U povratku sa deponije na kojoj je podmetnut požar u četvrtak sam svratio u Rakovac, na uličnoj česmi pritisak je bio odličan – kaže Arifi.
Odbornik opozicione Alternative za promene Florim Agaj pustio je u skupštini Arifijev govor iz predizborne kampanje u kojem ovaj obećava da će rešiti problem sa vodosnabdevanjem  20 dana nakon što preuzme funkciju predsednika.
-Prošlo je godinu dana od toga, a vode nema – rekao je Agaj.
Usledilo je objašnjenje da se obećanje odnosilo na mesta gde je izrečeno.
-To sam pričao u Breznici, Turiji, Biljači … tamo nema problema- rekao je Arifi.
Rasprava o vodosnabdevanju i nestašici, o čemu su Bujanovačke više puta pisale u poslednjih nekoliko dana nakon pritužbi meštana pretežno srpskih sela, rasplamsala se tek kada je na dnevni red došla tačka o produženju mandata Privremenom organu koji upravlja „Komunalcem“.
Inače, tokom vikenda su se našem portalu javljali i stanovnici Nesalca, Letovice, ali i Kosovske ulice u Bujanovcu, ukazujući na nestašicu vode i slab pritisak.
Mandat organu na čijem čelu je Ruždi Halili  produžen je za šest meseci.



One thought on “Arifi: Za nestašice vode krivi građani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *