Kosovska policija na Gazimestanu pretresala i monahinju

Bujanovac, 28. jun 2021. Tokom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu   priveden je jedan mladić koji se pobunio nakon što su pripadnici kosovske policije počeli da pretresaju monahinju.

Mladić iz Podgorice je prigovorio policiji da nije u redu to što rade jer je u pitanju monahinja, nakon čega su ga specijalci kosovske policije priveli, prenosi Kosovo Onlajn.

On je potom sproveden u pravcu Prištine, a dok su mu stavljali lisice molio je policajce da ne budu grubi jer je operisan.

Kako javlja portal Kosovo Onlajn, kosovska policija, Kfor i Unmik su raspoređeni oko Gazimestana, a policija je blokirala magistralni put iz Gračanice, tako da su se građani do odredišta „probijali“ alternativnim pravcima.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije služio je parastos kosovskim junacima na Gazimestanu pred više od dve hiljade okupljenih građana, a pre služenja parastosa je rekao da je Kosovo dom svih Srba ma gde se nalazili.

Patrijarh je pomen služio uz vladiku Teodosija, mitropolita Joanikija i monaštvo i sveštenstvo eparhije raško prizrenske.

-Knez Lazar i sveti kosovski mučenici pokazali su nam put kojim treba da idemo – poručio je patrijarh.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *