Meštanka Žuželjice: Dolazim pred Komunalac sa žednim kravama i prljavim sudovima

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. jun 2021. „Ukoliko do večeras ne puste vodu kolima ću da  doteram veš i sudove, a krave za mnom, ima da kampujem tu ispred njihove zgrade“, poručila je rukovodstvu JP „Komunalac“ meštanka Žuželjice Maja Smiljković ogorčena zbog višednevne nestašice vode.

Našem portalu su se tokom jučerašnjeg dana i jutros javljali i žitelji Oslara, Levosoja, Rakovca, Ljiljanca, Božinjevca, Klinovca, žaleći se da danima nemaju kap vode.

-Ranije vode nije bilo danju, ali je puste oko 11 uveče pa onda središ sve, a sad nema ni noću. Prošlo veče smo uzalud čekali do 4 ujutru – ni kapi, sinoć dežuramo do 2 sata – ponovo nema. Čime da se okupamo, šta da pijemo? Ovo je više bezobrazluk – kaže meštanka Žuželjice.

Dodaje da su joj u „Komunalcu“ rekli da vode nema zbog velike potrošnje.

-Zvala sam „Komunalac“.  Na moje pitanje kad će voda neka gospođa mi  kaže: „Nema voda, velika potrošnja, nemoguće je da imaju svi, kad padne kiša biće vode“. To su njene reči – kaže ona i zaključuje da nam svima preostaje „da se molimo za kišu“.

-Kao što sam rekla, dolazim ispred „Komunalca“ ako vode ne bude do večeras – ne odustaje od svoje namere.

Zbog nestašice vode su besni i Bujanovčani, koji su se ranije žalili na slab pritisak, a juče, kako kažu, u pojedinim delovima grada nije bilo vode uopšte.

Po ovom pitanju opštinske vlasti su se do sada oglasile samo jednom i to tako da su izazvale još veći gnev građana.

Naime, predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi je za suve slavine na plus 40 stepeni okrivio građane koji nenamenski troše vode, ali i one koje ne plaćaju račune za komunalije.

Kao rešenje su najavljene restrikcije.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *