Maja iz Žuželjice stigla pred Komunalac: Ovde ću da kampujem ako treba, tražim samo da mogu da se umijem i pijem vodu

Bujanovac, 1. juli 2021.- Maja Smiljković iz Žuželjice ispunila je obećanje najavljeno našem portalu i došla jutros do upravne zgrade Komunalca kako bi protestovala zbog višednevne nestašice vode.

Kako nam je rekla, čeka da je primi direktor ovog javnog preduzeća Ruždi Halili.

-Ako treba kampovaću ovde dok me ne primi na razgovor. Ovu situaciju bez vode više psihički ne mogu da podnesem. Kuća mi je u haosu, ne možemo da se operemo, stoka je žedna. Tražim samo da mogu da se operem i napijem vode kad uveče vratim stoku sa ispaše, kaže Maja za Bujanovačke.

Dodaje da je sinoć (sreda 30. jun) voda na kratko došla oko 21:30 sati, ali ne i do njene i ostalih kuća u gornjem delu sela.

-Kad i dođe voda, od komšija u donjem delu ona ne stigne do nas jer mnogi od njih zalivaju plastenike. Onda bolje neka isključe skroz a ne ovako, da neko ne može ni da se umije dok drugi zalivaju bašte, ogorčena je Smiljkovićeva.

Dodaje da je očekivala da se pred Komunalcem pojave i meštani ostalih sela koji su najavili dolazak.

Kako saznaju Bujanovačke, nekoliko mesnih zajednica juče je policiji prijavilo okupljanje za sutra(petak 2.juli) u 9 sati pred zgradom opštine.

Žuželjica je samo jedno od brojnih bujanovačkih sela koja su poslednjih dana bez vode, a zbog problema u vodosnabdevanju opština je donela odluku o restrikcijama.

Predsdnik opštine Nagip Arifi za probleme u vodosnabdevanju okrivio je građane zbog nenamenske potrošnje, ali i pojedince koji ne plaćaju račune, ne pomenuvši pritom činjenicu da je Komunalac otpisao milionska dugovanja pojedinim domaćinstvima i firmama.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *