OŠ “B. Radičević: Moi aussi, je parle français

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 1. jul 2021. -Zaslugom nastavnice francuskog jezika Maje Antić Jovanov, Osnovna škola “Branko Radičević” u Bujanovcu dobiće kompletno opremljen kabinet za francuski jezik od sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja – oportuniteta.

Ona je osmislila i kreirala projekat “Moi aussi, je parle français– I ja govorim francuski jezik” za čiju realizaciju će bujanovačka škola dobiti 950.000 dinara od Vlade Srbije.

-Opremanje ovakvog kabineta značiće drugačiji pristup samom procesu učenja i nastavi, značiće da moji učenici na časovima imaju motiv više.  Meni su upravo naši đaci bili taj motiv više, da se prihvatim ovog posla jer smatram da svi moraju imati iste šanse za obrazovanje, ma iz kog dela Srbije dolazili – kaže Antić Jovanov koja u OŠ “Branko Radičević” predaje francuski jezikveć 15 godina, odnosno od uvođenja ovog predmeta.

Dodaje da uprkos činjenici da đaci do sada nisu imali gotovo nikakva nastavna sredstva za nastavu francuskog jezika, rezultati nisu izostajali.

Projekat koji je podnela škola ocenjen je kao vrlo kvalitetan što potvrđuje činjenica da je odobreno finansiranje punog iznosa u konkonkurenciji  više od 1300 pristiglih prijava.

Direktor škole Nenad Tasić ovim povodom kaže da  projekat predstavlja izuzetnu priliku da se promovišu duh znanja, posvećenost, upornost, marljiv rad i istrajnost, vrednosti bez kojih nema velikih rezultata.

Ugovore o dodeli sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja – oportuniteta za 139 projekata od javnog interesa u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara uručila je juče ministarka pravde Maja Popović.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *