Arifi građanima nudi sastanak u Domu kulture, oni traže da izađe ispred zgrade Opštine

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 2. jul 2021. Meštani Božinjevca, Rakovca, Žuželjice, Lopardinca i drugih sela u opštini Bujanovac  protestuju, dok ovo javljamo, ispred zgrade lokalne samouprave zbog višednevnih  nestašica vode. Oni zahtevaju da razgovaraju sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem, ali tako da on dođe pred njih, dok ovaj to za sada odbija.
Predstavnici opštine građanima nude sastanak sa Arifijem u Domu kulture ili skupštinskoj sali.
-Neka siđe predsednik na 5 minuta pred nas, a onda idemo da razgovaramo gde god kaže. Ovo nema veze sa politikom već sa osnovnim životnim uslovima. Ovde smo zbog vode, koju nemamo danima, a neki od nas i godinama – rekao je predsednik Mesne zajednice Božinjevac Dalibor Tasić.
Meštani kažu da se neće razići dok kod se pred njima ne pojavi Arifi.
Ispred zgrade opštine su parkirali traktore, a u jednom trenutku su zaustavili saobraćaj.
Ne možemo da okupamo decu, da operemo veš, stoka će nam pocrkati, ovo je strašno šta nam se radi – rekla je jedna Božinjevčanka našem portalu.
Rakovčani, pored nestašica vode, traže i hitno rešenje za deponiju koja neprestano gori već nekoliko nedelja.
Okupljenima se najpre obratio šef kabineta predsednika opštine Sali Salihi, ali je uz žestoko negodovanje odbijen njegov predlog da meštani uđu u salu skupštine kako bi razgovarali sa predsednikom.
Slično je prošao i direktor JP „Komunalac“ Ruždi Halili koji je pozvao na razgovor u veliku salu Doma kulture.
-Da dođe ovde predsednik pa možemo da pričamo. On je valjda i predsednik ovih ljudi ovde. Ne idemo odavde dok ne dođe, ovo je prevršilo svaku meru – poručuju okupljeni.



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *