Zavetnici Albancima: Ne letite visoko, ovo je Srbija

Bujanovac, 4. juli 2021. (Foto arhiva)- Okružni odbor stranke Zavetnici optužio je političke lidere Albanaca da svojim izjavama i ponašanjem stvaraju nesigurnost kod srpskog stanovništva u Bujanovcu i Preševu.

Izjave i ponašanje albanskih lokalnih funkcionera u opštinama Preševo i Bujanovac, kao i njihovih predstavnika u Skupštini Srbije „izazivaju nesigurnost, zabrinutost, zebnju i strah kod srpskog stanovništva u ovim opštinama“, saopšteno je iz Okružnog odbora Srpske stranke Zavetnici u Vranju.

Prema Zavetnicima, stalno stvaranje i održavanje tenzija, predlaganja nekakvog pripajanja ovih opština nepostojećoj državi koja se samoproglasila na teritoriji Srbije, dodatno podižu međusobno nerazumevanje i otuđenost između ljudi koji ovde žive.

Plasiranje notornih neistina o uskraćivanju prava i ugroženosti Albanaca u ovim opštinama je vrhunac licemerja, jer drže svu vlast u svojim rukama, troše novac Republike Srbije po svom nahođenju i uglavnom na projekte po sredinama gde žive Albanci, zapošljavaju isključivo Albance i imaju sva, ponavljamo sva prava kao i ostali građani Srbije“, navode Zavetnici.

S druge strane, dodaje se u saopštenju, ćutanje srpskih predstavnika u lokalnim i republičkom parlamentu na ovakve otvorene provokacije „dodatno stvara konfuziju i crne slutnje da su ove najave možda već negde dogovorene“.

Stoga, okružni odbor Srpske stranke Zavetnici traži da nadležni državni organi oštro reaguju na ove protivustavne i protivzakonite izjave i delovanje Albanskih egzibicionista i huškača”.

Zavetnici ističu da nijedan građanin opština Preševo i Bujanovac ne sme biti uznemiren i da sa zebnjom isčekuje budućnost koju predviđaju albanski ekstremisti i jastrebovi, jer njihovi stavovi o stvaranju još jedne albanske države na Balkanu neće biti ostvareni.

Neka prave te svoje države gde god hoće, ali ih neće stvarati na teritoriji Srbije“, poručuju Zavetnici okruga.

Dodaju da se geopolitička situacija u svetu drastično promenila, a „nema više neprikosnovenog, jedinog i nedodirljivog sponzora albanskih snova, a i Srbija nije, niti će ikada više biti, u podređenom položaju i bez prijatelja i saveznika u svetu“.

„Zato poručujemo albanskim jastrebovima da ne lete visoko, da se probude iz sna i potrude da stvore ambijent u ovim opštinama koji će voditi međusobnom uvažavanju i poštovanju, smirivanju tenzija, razvoju privrede i ekonomije, zapošljavanju mladih i podnošljivih uslova za život svih građana bez obzira na nacionalnu pripadnost.

“Albanci, prestanite da sanjate i priželjkujete da će Srbija priznati nepostojeću državu na njenoj teritoriji, jer to nikada neće, niti sme da učini.

Albanci iz Preševa i Bujanovca zapamtite, ovo je Srbija i uvek će biti, Kosovo i Metohija će uvek biti Srbija.

Srbima iz ovih opština poručujemo da njihova država Srbija može i mora da ih zaštiti od bilo kakvog ugrožavanja“, zaključuje se u saopštenju koje je potpisao Dragan Nikolić, predsednik Okružnog odbora Zavetnika.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *