Veterinarska: Uklanjanje pasa sa ulica Bujanovca počinje danas

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. jul 2021. -Posao uklanjanja pasa lutalica sa ulica Bujanovca na opštinskom tenderu dobila je Veterinarska stanica Bujanovac čiji direktor Miodrag Milković najavljuje da akcija počinje već danas.

Ugovor između Opštine i Veterinarske stanice vredan je 1 milion dinara i predviđa tretiranje 145 pasa.

Na pitanje Bujanovačkih kada građani mogu da očekuju prve rezultate i bolje stanje na ulicama, Milković je odgovorio da se radi o premalom broju pasa po ugovoru i da će Veterinarska stanica jako brzo odraditi posao.

Prethodno angažovanje Veterinarske stanice, po ugovoru sklopljenom pre dve godine, koštalo je dvostruko više, ali se radilo o zbrinjavanju 250 pasa.

-Ovoga puta je cena 6.800 dinara bez pdv-a po psu. Ugovor je vredan milion dinara, od čega su naši troškovi za sterilizaciju, čipovanje, takse, oko 400.000 dinara – kaže Milković.

Najavio je da ekipe za hvatanje pasa već danas izlaze na teren i objasnio da se procedura, koja predviđa obavezno prisustvo predstavnika lokalne samouprave tokom akcije, nije promenila.

Govoreći o ovom pitanju na sastanku sa građanima u petak u Domu kulture predsednik opštine Nagip Arifi je potencirao obavezu da se psi posle  čipovanja i sterilizacije vraćaju na mesto gde su pokupljeni.

-Takav je zakon i mi tu ne možemo ništa – prokomentarisao je Arifi.

Milković je, na drugoj strani, više puta isticao da se sterilisani psi potpuno drugačije ponašaju, odnosno da ne predstavljaju smetnju ili pretnju po građane, jer se, kako kaže, više ne kreću u čoporima i nisu agresivni.

 




One thought on “Veterinarska: Uklanjanje pasa sa ulica Bujanovca počinje danas

  1. sasa

    ako prestanete da ih zovete lutalicama i pocnete da upotrebljavate prave izraze kao sto je „napusteni psi“, mozda svest ljudi proradi i mozda prestanu da ih naustaju i izbacuju na ulicu. Psi ne lutaju, njihovo mesto je uz coveka i oni imaju potrebu da budu uz jednog coveka, a ne da lutaju…

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *