I udruženja građana iz Bujanovca mogu da učestvuju na konkursu kod ministra Tončeva

Bujanovac, 6. juli 2021.- Udruženja građana iz Bujanovca mogu da svojim projektima učestvuju na konkursu koji je raspisao Kabinet ministra zaduženog za unapređenje nedovoljno razvijenih opština.

Konkurs vredan 15 miliona dinara je namenjen udruženjima registrovanim u nekoj od 44 lokalne samouprave koje pripadaju kategoriji nedovoljno razvijenih, a mogu da se prijave projektima iz oblasti: podrške u zapošljavanju, uključivanja u kulturnu sferu života, povećanje bezbednosti, aktivnog učešća u radu lokalne zajednice, podizanju svesti o zdravom načinu života, zaštiti životne sredine, kao i pomoći osobama sa invaliditetom i drugim marginalnim grupama.

Maksimalni iznos projekta koji finansira Kabinet može biti 750.000 dinara, a krajnji rok za realizaciju projektnih aktivnosti je 1. decembar ove godine.

Ministar zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev kaže da je jedan od ciljeva Vlade podsticanje regionalnog razvoja.

-Izuzetno sam zadovoljan da će nakon jedinica lokalne samouprave i udruženja građana u nedovoljno razvijenim opštinama moći da konkurišu sa projektima koji podrazumevaju poboljšanje opštih uslova života u tim sredinama – rekao je ministar.

Sva zainteresovana udruženja koja ispunjavaju uslove mogu se informisati o detaljima konkursa na sajtu Ministarstva i portalu e-uprave .

Podsetimo, od 44 opština koje pripadaju 4. kategoriji razvijenosti, njih 22 su na jugu i to – Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka, Blace, Bojnik, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Dimitrovgrad, Doljevac, Žitorađa, Kuršumlija, Lebane, Medveđa, Merošin, Preševo, Svrljig, Surdulica, Trgovište i Crna Trava.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *