Almir iz Bujanovca u košarkaškoj reprezentaciji Srbije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. jul 2021. -Mladi Bujanovčanin Almir Asani pozvan je u košarkašku reprezentaciju Srbije i od juče je u trening kampu selekcije najboljih srpskih košarkaša do 15 godina.

Kako kažu u bujanovačkom OKK Plej 017, klubu u kojem je ponikao, Almir je jedini iz kluba koji je uspeo da se izbori za status reprezentativca Srbije.


Almir će u trening kampu reperezentacije Srbije u Kraljevu boraviti do 17. jula zajedno sa još dvadesetak igrača, a u tom periodu odigraće i nekoliko prijateljskih utakmica.

Talentovani 15-godišnjak je košarku počeo da trenira u OKK Plej 017, gde je proveo 4 godine, nakon čega sa samo 12 godina, 2018. odlazi u Italiju, u klub Orange1basket u gradu Basano Del Grapa.

– Almir je od samog početka bio jedan od najtalentovanijih igrača u svom godištu, što je i rezultiralo odlaskom u jedan od najboljih klubova za razvoj mladih igrača u Evropi. Tamo je nastavio da naporno radi, razvija se košarkaški, ali i da se školuje, a otišao je sam – kaže Nenad Stajić, prvi čovek OKK Plej 017.

Almir je sada visok 199 cm, igra na pozicijama 2 i 3, a po potrebi uspešan je i na poziciji 4. Prvi trener bio mu je Dragan Milić.

Uspesima ovog dečaka, dodao je Stajić, Bujanovac treba da se ponosi, jer su to uspesi i samog grada.

-I pokazatelj da je naš klub OKK Plej 017, koji postoji skoro 10 godina, najveći ambasador našeg grada ikada – kaže Stajić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *