Veliko interesovanje za Medicinsku i Gimnaziju u Vranju, Minja i Sofija ostvarile snove

Piše: D. Stošić

Bujanovac,12. jul 2021. – Pored srednje škole Sveti Sava, bujanovački svršeni osnovci se neretko opredeljuju i za Gimnaziju i Medicinsku školu u Vranju, koje je upisalo 20-ak bujanovačkih djaka, uglavnoom „vukovaca“.

Minja Tašković (levo na slici) i Sofija Milanović su upisale željene škole i ne kriju uzbuđenje što će svoj obrazovni put nastaviti u Vranju. Obe su vukovci i na maloj mature osvojile su po gotovo 100 poena.

Isprva sam se dvoumila između Medicinske škole “Izabel Haton” i Gimnazije “Bora Stanković”, ali sam se opredelila za ovu drugu jer pruža širok i viskok nivo znanja, ali i prohodnost za dalje školovanje – kaže Minja Tašković.

Školovanju u Medicinskoj se raduje i Sofija Milanović, koja, za razliku od svoje drugarice, nije imala dileme oko upisa.

Nisam se dvoumila, želela sam da upišem baš medicinsku školu jer volim medicinu i želim da joj se posvetim, a sebi povećavam šanse za dalje školovanje-iskrena je Sofija.

Minji i Sofiji promena sredine ne izaziva strah, ne plaši ih svakodnevno putovanje, već naprotiv predstavlja izazov i stimulans za napredak i lični razvoj.

Roditelji ovih Bujanovčanki su ponosni na njihov dosadašnji uspeh i nadaju se da će se oni nizati i nadalje.

-Nisam uticala na svoje dete oko izbora škole, ali sam zadovoljna izborom gimnazije zbog opšteg obrazovanja koje nudi i mogućnosti kasnijeg odabira fakulteta- rekla je Minjina mama Milena Tašković.

-Sofija je sama izabrala Medicinsku školu u Vranju, I ja sam je, kao I uvek, podržala- kaže Biljana Milanović.

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *