Još jedan protest protiv MHE kod Bosilegrada

Bujanovac,14. jul 2021. – Protest protiv izgradnje mini-hidroelektrane (MHE) i trovanja Musuljske reke, održaće se u nedelju 18.  jula u 11 časova, u selu Musulj, kod Bosilegrada.

Organizator protesta, kao i onog prošle nedelje,  je Inicijativni građanski komitet „EKO KRAJIŠTE“ koji ne prestaje sa borbom za očuvanjem zdrave i čiste prirodne sredine, a još jednom ovakvom akcijom građani, kako navode, izražavaju nezadovoljstvo protiv izgradnje MNE „Oriče“  i apeluju na nadležne organe da postupe u skladu sa zakonom R.Srbije.

“I pored nevažeće dozvole za izgradnju MNE i održanog gradjanskog protesta, investitor ne obustavllja radove i nastavlja sa izgradnjom, iako je šteta po život i zdravlje ljudi nemerljiva sa ekonomskom koristi od MNE”, navodi organizator.

Pravo na zaštitu životne sredine je, kako naglašavaju, osnovno ljudsko pravo garantovano Ustavom i zakonima, a “poslednjih godina smo svedoci bestidnog razaranja prirode i njenog bogatstva zaradličnih interesa”.

Organizatori i preko Bujanovačkih pozivaju građane da se pridruže protestu u što većem broju i tako daju svoj doprinos zaštiti reke.

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *