Jovan i Nikola su najbolji harmonikaši sa Kosova, pomozimo im da kupe novi instrument

Bujanovac, Parteš, 14. juli 2021. (Foto Kosovsko pomoravlje)- Jovan i Nikola Stojković iz Parteša su najbolji mladi harmonikaši sa Kosova i neophodna im je nova harmonika za koju je potrebno 6.000 evra, prenosi Kosovsko pomoravlje.

Rad i talenat Jovana i Nikole nagrađen je na prestižnim takmičenjima širom Srbije. Obojica pohađaju nižu muzičku školu „Stevan Hristić“ u Partešu u klasi profesora Ljubomira Đorđevića. Harmoniku su zavoleli od malih nogu, a poslednjih nekoliko godina nastupaju zajedno.

„Najbolji harmonikaši sa Kosova i Metohije Stojkovići su ponos Kosova i Metohije. Oni su među najboljim mladim harmonikašima u Srbiji. Za 12 godina porodica je sama kupila 4 harmonike. Njihov nivo usavršavanja sada zahteva profesionalni instrument koji roditelji ne mogu da im priušte“, prenosi Kosovoonline.

Brojna priznanja na zidovima zajedničke sobe pokazuju koliko su ovi momci predani muzici. Već u detinjstvu su navikli na publiku i aplauze i imaju preko 30 nagrada. Nikola i Jovan sviraju više od 3 sata svakoga dana i pripremaju se za srednju školu.

Za upis na višu muzičku školu potrebna im je nova harmonika koja košta 6000 evra.

Pozivamo vas da, ukoliko ste u mogućnosti, pomognete da se braći Stojokvić kupi nova harmonika

DONACIJE: Ukoliko želite, možete uplatiti dinarsku donaciju na: Dinarski žiro račun kod Komercijalne banke: 205-266929-36. Dinarski žiro račun kod Inteza banke: 160-6000000743964-30. INSTRUKCIJE ZA DONACIJE IZ INOSTRANSTVA https://www.kosovskopomoravlje.org/wpcontent/uploads/2020/06/PAYMENT_ORDERS_IN_EUR.pdf.  Donacije putem PayPal https://www.paypal.com/paypalme/kosovskopomoravlje. Svrha uplate: Za Stojkoviće Humanitarna organizacija Kosovsko Pomoravlje Kralja Petra bb, Parteš Gnjilane

 




One thought on “Jovan i Nikola su najbolji harmonikaši sa Kosova, pomozimo im da kupe novi instrument

  1. aca

    Znate li koliko je talentovane dece koja ne mogu da kupe jedan šorc za trening, a ne da menjaju toliko harmonika. A od tih žalopojki sa Kosova i metohije su mi je muka. I ja sam sa Kosova i Metohije, znamo svi da predsednici opština na Koosvu i Metohiju kradu i šakom i kapom, da se dole Srbi koji su ostali poklaše među sobom jer ne mogu da se dogovore ko će da pokupi kajmak, i ko će više da grabi, i zagrabe. Kafane su pune, piju, pevaju, jedu se volovi, plaćaju se najskuplji odmori i letovanja a mi koji smo sirotinja da kupujemo harmonike. Za koga? Da mi odvajamo od usta dok Srbi sa Koosva i metohije kupuju apartmane,s tanove, i prave bazene?Što ne pitate Srbe na Kosovu i metohiji da im kupe nego trazite od nas sirotinje?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *