Centar za socijalni rad poziva porodice zainteresovane za hraniteljstvo

Piše: Dragana Stošić

Ameti: Naknada za porodični smeštaj plaća se iz budžeta Republike Srbije u mesečnom iznosu od 55.000 dinara neto po detetu

Bujanovac,16. jul 2021. (Foto ilustracija) – Bujanovački Centar za socijalni rad poziva sve zainteresovane porodice da se prijave za program hraniteljstva kao vid zaštite i podrške deci bez roditeljskog staranja. Ukoliko ispune uslove, naknada je 55.000 dinara po detetu.

Prema rečima direktora centra, Nijazi Ametija, cilj programa je da se deci bez roditeljskog staranja sa teritorije opštine Bujanovac nađe smeštaj u hraniteljskim porodicama iz naše opštine.

–  Naknada za porodični smeštaj plaća se iz budžeta Republike Srbije u mesečnom iznosu od 55.000 dinara neto po detetu. Ovim putem pozivamo zainteresovane građane da se jave Centru, bliže se obaveste o uslovima prijave jer je u Bujanovcu mali broj hraniteljskih porodica, rekao je direktor.

Hraniteljstvom može da se bavi porodica koja ispunjava proceduralne uslove i koja dobije potvrdu stručnog tima Centra za socijalni rad.

Pored mesečnog iznosa naknade, hraniteljska porodica dobija i posebna (namenska) sredstva za opremu, kupovinu udžbenika, odnosno za “zadovoljenje osnovnih potreba deteta na staranju”.

Porodice iz Opštine Bujanovca koje žele da uđu u program hraniteljstva o svemu se mogu bliže i detaljnije obavestiti u Centru za socijalni rad u prijemnoj kancelariji.

-Zašto da decu šaljemo u druge gradove i opštine kad mogu da ostanu kod nas. Zato pozivamo porodice zainteresovane za hraniteljstvo da nam se jave – kaže Ameti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *