Ugostiteljima danas uplata državne pomoći

Bujanovac, Beograd, 16. juli 2021.- Isplata novčane pomoći u visini minimalne zarade za ugostitelje, turističke agencije, hotele, odmarališta i rent-a-kar agencije, kao i licencirane turističke vodiče i pratioce, počinje danas, najavio je za RTS ministar finansija Siniša Mali.

On je istakao da je država za tu meru podrške isplatila blizu 2,05 milijardi dinara. Dodao je da su uslove za dobijanje te pomoći ispunila 12.154 privredna subjekta koji zapošljavaju 65.760 radnika, kao i 336 turističkih vodiča i 90 pratilaca.

„Zaposleni u turizmu i ugostiteljstvu koji ispunjavaju propisane uslove za ovu vrstu podrške države, koju sprovodimo u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima, u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa, danas će dobiti po jednu minimalnu zaradu. Njima će sredinom avgusta meseca biti isplaćena još jedna minimalna zarada“, rekao je ministar Mali.

Objasnio je da se novac uplaćuje na posebne namenske dinarske račune koje je Uprava za trezor otvara za ove potrebe.

Bujanovački ugostitelji sa kojima smo razgovarali kažu da su tokom korone imali gubitke mnogo veće od najavljene pomoći, ali da su ipak zadovoljni jer će moći da pokriju makar deo troškova.

Mali je najavio i da će krajem jula biti isplaćena i četvrta rata sektorske pomoći za autoprevoznike, koji dobijaju 600 evra po autobusu u periodu od šest meseci.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *