Počelo kažnjavanje za nepropisno parkiranje na ulicama Bujanovca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. jul 2021. Posle pisanja Bujanovačkih o nepropisnom parkiranju na trotoaru duž glavne ulice, nadležni iz Komunalne inspekcije su reagovali i od jutros se ovakvi prekršaji kažnjavaju, o čemu svedoče fotografije sa lica mesta.

Vlasnicima automobila koji su u ponedeljak zatečeni na trotoaru izdati su prekršajni nalozi i moraće da plate 10.000 dinara ukoliko su fizička lica, a kazna za firme iznosi 40.000, saznaju Bujanovačke.

Parkiranje na trotoaru i zauzimanje ove javne površine toliko je bilo uzelo maha pa su se građani više puta obraćali našem portalu žaleći se da su pešaci prinuđeni da se kreću kolovozom zbog čega im je ugrožena bezbednost.

-Žene sa bebama u kolicima prelaze na ulicu, jer od parkiranih automobila ne može da se ide trotoarom, nadležni treba pod hitno da reaguju, pre nego što se desi neka tragedija – komentarisao je naš čitalac.

Koliko dugo će akcija trajati, odnosno koliko će se inspekcija baviti sankcionisanjem nepropisnog parkiranja nismo uspeli da saznamo od načelnika Metina Ramizija jer nije odgovorio na naš poziv.

Podsećamo da je ovo samo jedan od problema na koji su ukazivali građani, a kojim se opštinska vlast pozabavila posle pisanja Bujanovačkih.

Vodosnabdevanje je, takođe, u određenoj meri stabilizovano posle izveštavanja našeg portala o katastrofalnoj situaciji u selima, a primetno je i veće angažovanje JP „Komunalac“ na održavanju čistoće u gradu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *