Pomoćnici predsednika opštine razrešeni dužnosti, Arifi ih zaposlio mimo zakona

Bujanovac, 19. juli 2021.- Pomoćnici predsednika opštine Bujanovac, Hajredin Hida i Nedim Redžepi, razrešeni su dužnosti po rešenju koje je potpisao njihov direktni poslodavac Nagip Arifi.

Kako Bujanovačke nezvanično saznaju, predsednik Arifi bio je prinuđen na ovaj potez po nalogu inspekcije koja je ustanovila da su pomoćnici zaposleni mimo zakona.

Hida je za Bujanovačke rekao da zakon predviđa da pomoćnici predsednika tu dužnost obavljaju profesionalno, a ne paušalno kao što je slučaj sa njim i Redzepijem.

-Nisam hteo da ostavljam posao u školi da bih se posvetio radu u opštini pa sam se složio da budem razrešen dužnosti, kaže Hida.

Obojici je radni odnos prestao 30. juna, a zaposleni su početkom godine.

U rešenju koje je potpisao Arifi ne navode se razlozi odluke.

Kako su Bujanovačke objavile nakon njihovog zaposlenja, Hajredin Hida i Nedim Redžepi, na tom poslu angažovani su suprotno preporuci Državne revizorske institucije (DRI), ali i zakonima koji regulišu tu oblast.

Oni su za svoj angažman primali paušal koji iznosi 30 odsto od plate predsednika opštine, oko 28.000 dinara, što se kosi sa  Zakonom o platama u državnim organima i javnim službama, Zakonom o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave i Zakonom o lokalnoj samoupravi, kojima je propisano da pomoćnici predsednika opštine budu u radnom odnosu u lokalnoj samoupravi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *