Mitrović o netransparentnosti rada opštine: Arifija i Kamberija ne zanimaju građani i javni interes

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. jul 2021. –Narodni poslanik i šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović smatra da to što je opština Bujanovac u poslednjem izveštaju  „Indeks transparentnosti lokalne samouprave LTI 2021“ na samom začelju među 145 lokalnih samouprava u Srbiji pokazuje kako lokalna vlast vodi opštinu i kako se odnosi prema građanima.

To što smo na dnu po transparentnosti me uopšte ne čudi. S obzirom da lokalnu vlast zapravo čini interesna grupaciju koju vode Nagip Arifi i Šaip Kamberi naravno da neće biti transparentna – rekao je Mitrović u utorak za Bujanovačke.

Kako je ranije objavio naš portal, Bujanovac i Preševo su dve opštine sa najslabijim indeksom u Srbiji  po pitanju transparentnosti u trošenju novca iz budžeta, donošenju odluka, korišćenju opštinske imovine i podeli novca na konkursima.

Predsednik opštine Nagip Arifi i njegov koalicioni partner Šaip Kamberi, šef Partije za demokratsko delovanje (PDD) i narodni poslanik u Skupštini Srbije, najodgovorniji su, po Mitroviću, za trenutnu situaciju u Bujanovcu.

Interesna grupa Arifi-Kamberi radi isključivo za svoju korist, a na štetu građana opštine. To se vidi kroz niz aktivnosti koje je lokalna vlast trebala da sprovede, a nije, pa nemamo normalno vodosnabdevanje, održavanje čistoće u gradu, dok deponija gori svaki dan i ne preduzima se ništa – kaže Mitrović.

Zaključio je da predstavnici lokalne vlasti „znaju jedino da se žale na nekakvu diskriminaciju, što je i jedino što rade“.

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *