Država: Za vakcinisane stan u Beogradu na vodi i nova kola

Bujanovac, 23. jul 2021. Država će uskoro organizovati nagradnu igru za vakcinisane građane Srbije, a glavna premija biće stan u Beogradu, najverovatnije u naselju „Beograd na vodi“ i automobili „fijat 500 L“.

Pored stana i automobila, biće obezbeđeno još vrednih poklona – robne nagrade, vaučeri za putovanja, poklon-popusti.

Pravo na učestvovanje imaće svi vakcinisani građani, bez obzira na to kada su se vakcinisali.

Cilj nagradne igre je da se ljudi motivišu da prime vakcinu kako bi se konačno stalo na put širenju korone.

U igri će moći da učestvuju svi punoletni vakcinisani građani naše zemlje, a najverovatnije će postojati dve opcije za učestvovanje u lutriji – ili će se slati koverte sa potvrdom o vakcinaciji ili će se slati serijski brojevi sa sertifikata koji će biti lutrijske „srećke“.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek potvrdio je da će država ovih dana da izađe s paketom novih mera za stimulaciju vakcinisanja.

-Evidentno je da će četvrti talas korone biti mnogo jak ako ne povećamo procenat vakcinacije i zato država sprema niz mera za stimulaciju vakcinacije. Do kraja nedelje biće poznato koje su to tačno olakšice koje očekuju vakcinisane građane. Biće tu zanimljivih i primamljivih nagrada. S obzirom na to da nam je najlošiji procenat vakcinacije u grupi od 18 do 30 godina, tek negde iznad 17 odsto, nije iznenađenje što ćemo odabir nagrada prilagoditi upravo interesu mladih – rekao je Đerlek za Espreso.

On je naglasio da kada bih se on pitao, uveo bi obaveznu vakcinaciju za sve građane.

-U prethodnih 250 godina imunizacija je spasavala države i planetu i to je jedini način da se izborimo sa epidemijama. Postoji ozbiljna opasnost da se zbog odugovlačenja vakcinacije pojavi mutant otporan na vakcine. Ovo je moje lično mišljenje. Naravno, glavnu reč o tome šta nam je najbolje činiti daće struka i državni vrh – rekao je državni sekretar.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *