Rakovčani traže “ležećeg policajca” kod škole, nadležni 6 meseci ne reaguju

piše: D. Stošić

Dopis MZ Rakovac

Bujanovac,26. jul 2021. – Inicijativa meštana sela Rakovac za obeležavanje zone škole i postavljanje „ležećeg policajca“ u blizini Osnovne škole „Branko Radičevič“, do danas je, posle 6 meseci, ostala nerešena.

U dopisu koji je nadležnima u lokalnoj samoupravi upućen još marta, meštani navode da su zabrinuti za bezbednost ne samo dece jer je saobraćaj kroz selo intenzivan a veliki broj vozača ne poštuje ograničenje brzine.

Predsednik MZ Rakovac Srđan Tomić se nekoliko puta u ime meštana obraćao Odeljenju za urbanizam i usmenim zahtevom, ali do realizacije i rešavanja problema nije došlo.

Kako se početak školske godine bliži povećava se i opasnosti po bezbednost dece, pa se zabrinuti meštani nadaju da će čelnici lokalne samouprave imati razumevanja za njihov problem.

Bujanovačke su pokušale da dođu do odgovora na pitanje gde je zapelo sa rešavanjem ovog zahteva i od načelnika za urbanizam Basri Memetija dobile odgovor da je „za rešavanje ovog pitanja nadležno Odeljenje za investicije i da je zahtev prosleđen tom odeljenju“.

Načelnica Fazila Azemović je na odmoru, pa ćemo do odgovora pokušati da dođemo kada se pojavi na poslu.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *