Danilo Dabetić čeka profesionalni ugovor

Bujanovac, 03. avgust 2021.  Mladi, talentovani košarkaš, Bujanovčanin Danilo Dabetić, o kojem je naš portal već pisao, nakon prošlogodišnje uspešne sezone na košarkaškoj akademiji u Italiji i osvajanja priznanja u tri kategorije (MVP, najbolji mladi igrač i najbolji plejmejker), na korak je do ostvarenja još jednog zacrtanog cilja – potpisivanje ugovora za UniBasket Lanciano klub u seriji C gold.

Prošlogodišnji „kralj italijanske D kategorije“, prema pisanju jednog italijanskog sportskog portala, svojim talentom, radom i požrtvovanošću na terenu uspešno je sebi izborio mesto u viši rang takmičenja.

Po povratku na akademiju tražilo se najbolje rešenje za moj dalji razvoj i napredak i čini se da je sa UniBasketom napravljen dobar potez. Reč je o klubu koji je tri ranga veći i u kome sam proveo tri meseca, i iako je seniorski klub, kao najmlađi igrač imao sam zavidnu minutažu, ostavio sam dobar utisak i sada klub želi da nastavi saradnju sa mnom – rekao je za naš portal Danilo.

Iza Danila je naporan trogodišnji trud i rad i kako kaže sebe ne smatra uspešnim jer nije ostvario ni delić onoga što želi, ali mu upornost i volja i želja za dokazivanjem ne nedostaju.

– Ambicije su jedno, mogućnosti ali i sportska sreća drugo. Idem polako, mlad sam, korak po korak pa do ostvarenja sna – kaže  Danilo.

Ovaj mladi košarkaš prve korake je napravio u bujanovačkom klubu Play 017, kao igrač se dalje razvijao u Italiji,  a sasvim je izvesno da mu i nadalje slede uspesi na košarkaškom putu.

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *