Saša Arsić: Daliborka Pavlović nelegalno na čelu Doma zdravlja

Bujanovac, 6. avgust 2021. Dr Daliborka Pavlović nelegalno je na čelu Doma zdravlja Bujanovac, jer joj je istekao šestomesečni mandat vršioca dužnosti direktora, kaže za Bujanovačke Saša Arsić, koji je radio na akreditaciji ove ustanove.

Arsić u ime Narodne stranke, čiji je regionalni koordinator, dodaje da je zbog isteka mandata nezakonit i Upravni odbor ove zdravstvene ustanove

Dr Pavlović je za v.d. direktora imenovana u septembru prošle godine, a u statutu Doma zdravlja jasno piše, kaže Arsić, da vršilac dužnosti direktora ustanove može biti imenovan na maksimum 6 meseci, dok je mandat upravnog odbora Doma zdravlja u Bujanovcu  4 godine.

Arsić pita rukovodstvo ustanove zašto ne raspisuje konkurs za imenovanje direktora ustanove i da li su odluke koje su donosili pravno ništavne, jer im je istekao mandat.

-Ako je tačno da su odluke donosili nezakonit upravni odbor i direktor, da li to znači da su pravno nevažeće odluke o dodeli specijalizacija i potpisivanje ugovora sa lokalnom samoupravom, po kojoj je na stručnu praksu primljeno 20 pripravnika albanske nacionalnosti i samo 5 srpske nacionalnosti, a nijedan pripadnik romske zajednice – pita koordinator Narodne stranke.

Dodao je da zbog svega ovoga Narodna stranka planira da  u narednim danima održi protesni skup ispred Doma zdravlja.




One thought on “Saša Arsić: Daliborka Pavlović nelegalno na čelu Doma zdravlja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *