Tiodorović: Ograničenja za ugostitelje ako bude 1.000 zaraženih dnevno

Bujanovac, 11. avgust 2021. Ukoliko broj zaraženih koronom bude veći od 1.000 na dnevnom nivou moguće je ograničavanje rada ugostiteljskih objekata na zatvorenom, kaže za epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

On je među merama koje bi mogle da uslede naveo i zatvaranje noćnih klubova  i manje posetilaca na sportskim i kulturnim događajima, prenose Južne vesti.

Poručio je građanima da se pridržavaju „trojstva“ – maska, rastojanje i dezinfekcija.

-Ako bi prešli 1.000 onda bi verovatno razmišljali o sledećim stvarima, o tome da ćemo smanjiti broj dozvoljenog prisustva na sportskim utakmicima, ne 50 odsto, nego trećina, razmatraće se da li će ti festivali, okupljanja morati da se ograniče po broju. Ali ćemo ono što imamo sada 500 maksimalno u zatvorenom prostoru da smanjimo za 200 i normalno to sve zavisi od ocene epidemiološke situacije – kaže Tiodorović za Južne vesti.

Podaci Ministarstva zdravlja pokazuju svakodnevno povećanje broja novozaraženih kovidom, a juče su registrovana 792 nova slučaja.

Stare mere će važiti i za noćne klubove, pa kaže da bi oni bili zatvoreni, kao što je sada slučaj u Crnoj Gori.

-Noćni klubovi će biti u problemu. To znači ako treba, ako su mogli ovi kojima njihova ekonomija zavisi od turizma, izvinite ako su oni mogli da zatvore noćne klubove šta mi tu treba da radimo. Ako konstantno raste broj pozitivnih, moraće sve te vrste u zatvorenim prostorima da budu ograničene – dodao je on.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *