Sastali se Mitrovic i Arifi, ali kažu ne zbog ulaska SNS u vlast

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. avgust 2021. Nezvanične informacije da sa predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifijem uveliko pregovara o ulasku koalicije oko SNS u lokalnu vlast, šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović demantuje, ali je potvrdio da se sastao sa Arifijem – iz drugih razloga.

-Imali smo sastanak vezano za rekonstrukciju Osnovne škole „Branko Radičević“ – rekao je Mitrović Bujanovačkim.

Na pitanja našeg portala o pregovorima Arifi-Mitrović i navodima da bi rado videli naprednjake u vladajućoj većini umesto Partije za demokratsko delovanje (PDD), šef Arifijevog kabineta Sali Salihi nije odgovorio do objavljivanja teksta.

Da Arifi želi naprednjake kao partnere u vlasti ranije su ustvrdili upravo iz PDD.

Iz ove stranke je saopšteno pre nedelju dana da koalicioni partneri iz Demokartske partije (DP) Nagipa Arifija napadima na PDD pokušavaju da naprave mesto naprednjacima u lokalnoj vlasti koju sada čine samo albanske stranke.

O eventualnom prekomponavanju većine i ulasku naprednjaka u vlast Mitrović kaže da sa Arifijem ima koalicioni sporazum napravljen posle izbora prošle godine, na kojem će instistirati ako dođe do novih razgovora.

-Taj sporazum nije potpisan zbog direktive koja je stigla iz Tirane, a kojom su se albanske stranke obavezale na svealbansku koaliciju. Ukoliko dođe do bilo kakvog dijaloga mi ostajemo pri onome sto smo dogovorili posle lokalnih izbora 2020. godine. Ipak, sumnjam da može doći do raspada svealbanske koalicije i mislim da ce da istraju do kraja ovog mandata – kaže Mitrović.

Da će napustiti vladajuću većinu ukoliko se Arifi dogovori sa naprednjacima bili su nedvosmisleni u PDD, uz poruku „Stop za SNS“.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *