Urednik Bujanovačkih na debati Južnih vesti “Mediji odgovorni građanima”

Bujanovac, 13. avgust 2021. Pod parolom “Mediji odgovorni građanima” Južne vesti će narednih dana o temama lokalnih medija, medija i biznisa, pritiscima i napadima, ali i radu medijskih udruženja razgovarati u nekoliko debata sa gostima iz profesionalnih medija i organizacija, među kojima je i Nikola Lazić, glavni i odgovorni urednik portala „Bujanovačke“.

U petak od 11 do 13 sati, u dvorištu City radija, u Milentijevoj ulici u Nišu razgovaraće se o lokalnim medijima i zašto su oni važni za građane.

O ovoj temi pričaće Jovanka Nikolić iz Glasa Šumadije, Sanja Petrov iz Slobodne reči, Nikola Lazić iz Bujanovačkih i Jelena Canić Milanović iz Južnih vesti.

Debate se nastavljaju u 18 sati, na istom mestu, a tema će biti Biznis i mediji.

Panelisti su Ivana Petrović iz City radija, Pavle Zlatić iz IREX-a, Bijana Stepanović, Nova ekonomija i Vitomir Ognjanović iz Južnih vesti – kažu organizatori.

U subotu će prva, jutarnja tema od 11 do 12:30 biti pritisci na medije, a o načinima pritisaka i posledicama koje trpe novinari, govoriće Igor Božić sa N1, Slobodan Georgiev iz Njuzmaks Adrije, Jelena Radivojević iz KRIK-a i Gordana Bjeletić iz Južnih vesti.

Debata će biti održana u Deli prostoru, u Davidovoj ulici odakle će se organizovano ići na Bubanj gde će sociolog prof. dr Đokica Jovanović održati javno predavanje „Neke teze o vrlinama i manama demokratije“.

Večernji termin, od 18 do 20 sati rezervisan je za medijska udruženja, a tada će biti prezentovano i istraživanje NUNS-a. Detaljnije će o medijskom okruženju govoriti Stojan Marković ispred Lokal presa, Željko Bodrožić iz NUNS-a, Olivera Milošević iz UNS-a, Stevan Ristić iz Asocijacije medija i Dragan Petković iz Asocijacije onlajn medija.

Sve debate moderiraće novinarke Media i reform centra Tamara Milojević i Zorana Ristić.

Zainteresovani građani sve razgovore mogu da prate uživo na Fejsbuk strani Južnih vesti ili preko YouTube kanala, a same debate za razliku od ranijih godina sada neće biti otvorene za javnost zbog epidemiološke situacije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *