Fazila Azemović: U Rakovcu u zoni škole postoji vertikalna signalizacija, ali razmotrićemo zahtev za “ležećim policajcem”

Azemović

Bujanovac,16. avgust 2021. – Za postavljanje “ležećeg policajca” kod osnovne škole u selu Rakovac potreban je nalog Uprave saobraćajne policije koja kritične saobraćajnice određuje kao bezbedonosno problematične. Opština ne može da ih postavi bez toga. Osim toga, u zoni škole jasno je istaknuta vertikalna signalizacija sa ograničenjem brzine, navodi za naš portal Fazila Azemović iz Odeljenja za investicije i razvoj.

Kako su Bujanovačke ranije pisale, meštani Rakovca su zahtev za obeležavanje zone škole i postavljanje „ležećeg policajca“ uputili nadležnima u lokalnoj samoupravi još marta.

– Imamo 45 naseljenih mesta i Rakovčani nisu jedini koji traže „ležećeg policajca“. Sa Upravom saobraćajne policije smo dogovorili da nas oni opomenu kad njihove patrole primete problem na terenu, a da mi na osnovu toga delujemo postavljanjem horizontalne i vertikalne signalizacije, ističe sagovornica.

Ona dodaje da je pod ingerencijom Odeljenja za investicije  horizontalna signalizacija (obeležavanje pešačkih prelaza, parking mesta).

Kako objašnjava, saobraćajni znaci, koji spadaju u vertikalnu signalizaciju postoje u Rakovcu i kada bi se poštovala propisana brzina onda ne bi bilo potrebe za “ležećim policajcima”.

– Što se tiče Rakovca, naša ekipa saobraćajnih inženjera će biti poslata na teren, ali nismo dobili upozorenje policije da je reč o problematičnoj tački funkcionisanja saobraćaja, kaže nam Fazila Azemović.

Kao poručuje građanima da se uzdrže posebno od samoinicijativnog postavljanja barijera na kolovozu jer i postavljanje „ležećeg policajca“ podleže izvesnim standardima.

– Postavljanje horizontalne signalizacije nije jednostavno, najpre mora biti predviđeno budzetom, pa ide postupak javnih nabavki, zatim ugovor sa izvođačima i tek onda dolazi do Odeljenja za investicije. Naravno sagledaćemo Rakovac zbog škole, a iako tamo postoji vertikalna signalizacija  kao i kod svih škola, ekipa će svakako biti poslata na teren radi provere, obećava Fazila Azemović.

 

 

 

P




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *